Skryté poklady Paříže - co v průvodcích nenajdete - Aktuality

info-bg-header-title.png
     
Blogy »

Skryté poklady Paříže - co v průvodcích nenajdete

Chtěli byste leťet do Paříže, ale nechcete navštívit pouze místa notoricky známá? Britský deník The Guardian pro Vás vybral několik úžasných míst, která snad znají jen sami Pařížané.

1. Kino a restaurace L'Entrepôt - místo se skládá ze tří malých kinosálů hrajících každý týden ohromné množství filmů od artových kusů, přes celosvětovou produkci až po dětské filmy. V horním patře je umělecká galerie, restaurace s letní zahrádkou a navíc pravidelná živá hudba. Stavit se také můžete na velmi příjemné posezení u výtečné kávy nebo piva. Více o L'Entrepôt zde.

2. Kabaret Au Lapin Agile - tento malý kabaret se nachází na severu Montmarteru a téměř se nezměnil od doby, kdy zde tehdy neznámí umělci jako Picasso, Utrillo nebo Matisse platili své účty vlastními uměleckými díly. Vstupní poplatek se může zdát vysoký (28 EUR a 20 EUR pro studenty), ale v ceně máte drink a nekonečné množství zábavy a chvilek poezie v nezapomenutelné atmosféře.

3. Bar Le Rubis - skvělý "zinkový" bar skrytý za rohem kousek od Náměstí Vendôme. Bar je dokonale neposkvrněn cestovním ruchem a rozhodně zde neuslyšíte jiný jazyk než francouzštinu. K dostání jsou zde velmi chutná jídla domácí francouzské kuchyně. Za pozornost rozhodně stojí také velmi rozsáhlý vinný lístek plný těch nejlepších lahví. Pokud budete mít štěstí a seženete zde volnou židli, potom je tohle místo to pravé, kde nasát tu pravou Paříž, kde úředníci sedí vedle nóbl starých párů i dělníků.

4. Kavárna Les Cascades - zastrčená kavárna v zelené čtvrti Belleville jakoby patřila zákazníkům a místním obyvatelům. Vynikající sálaty zde dostanete od 8 EUR a obří sendviče dokonce už za 5 EUR. Při debatě s přáteli nebo partnerem Vás zde budou bavit místní umělci a můžete zhlédnout také jednu z mnoha výstav místních uměleckých děl. Nemusíte mít strach, že by Vás zde mezi sebe nepřijali, jedná se o velmi pohodovou kavárnu s velmi přátelským personálem i návštěvníky.

5. Parc des Buttes-Chaumont - opravdový poklad neobjevený turisty, který neznají dokonce ani mnozí Pařížané. Z tohoto parku je nádherný výhled na Paříž, najdete tady 30 metrový vodopád, visutý most, jezero, jeskyni a dokonce i malý chrám. Zdejší upravené trávníčky jsou jako stvořené pro romantický piknik při západu slunce. Skvěle se sem dostanete autobusem a kousek je dokonce i statnice metra nesoucí název parku.

Pokud chcete alespoň jedno z těchto skvělých míst navštívit, stačí si vybrat z nabídky nejlevnějších eurovíkendů a vyrazit! Eurovíkendy Paříž najdte zde >>

FOTO: http://commons.wikimedia.org/

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje