Zájem Čechů o dovolenou na lodi roste - Aktuality

info-bg-header-title.png
     
Blogy »

Zájem Čechů o dovolenou na lodi roste

Zájem Čechů o dovolenou strávenou formou okružní plavby roste, v Česku jde o nejrychleji rostoucí typ dovolené. Největší poptávka je po plavbách po Středomoří. Cestovní kanceláře registrují v posledních letech nárůst poptávky o desítky procent. Zájem mají hlavně starší páry. Vyplývá to z ankety ČTK mezi cestovními kancelářemi.

„Boom v dovolených formou okružních plaveb například Karibikem nebo po Středozemním moři, který zažívali v USA před deseti a v západní Evropě před pěti lety, je nyní patrný právě v České republice. Poslední dva roky poptávka výrazně roste a Češi chtějí o 35 procent více těchto dovolených,“ uvedla ředitelka cestovní kanceláře Diamond Travel Renata Jelínková. Podle marketingového ředitele CK Čedok Tomáše Brejchy kupují dovolené na výletních lodích hlavně starší páry. „Je to jiný styl trávení dovolené, pro řadu klientů nový, který umožňuje komfortní poznání více zemí. Nejžádanější jsou týdenní plavby po Středomoří,“ uvedl Brejcha. Ceny se podle něj odvíjí od typu kajuty, termínu (hlavní sezóna/mimosezóna) a typu plavby. Tuto dovolenou lze pořídit i pod 20.000 korun, průměrně ceny v hlavní sezóně se u žádaných plaveb pohybují kolem 37.500 korun za osobu. CK Riviera Tour registruje růst tržeb z okružních plaveb ročně o čtvrtinu. „Hlavním důvodem (nárůstu poptávky) je, že klienti poznali úplně jiný druh trávení dovolené, perfektní servis služeb a jejich nabídka, kterou nenabídne žádný hotel. A to hlavní, hotel přece cestuje s vámi. Tedy pohodlné poznávaní nových míst spojených se zábavou, relaxem a gastronomií,“ uvedl Pavel Číž z CK Riviera Tour. Podle něj se 78 procent klientů na okružní plavby znovu vrací.

Loni podle ní vycestovalo na okružní plavbu zhruba 20.000 Čechů, z toho 70 procent ve Středomoří a 30 procent v Karibiku a ostatních oblastech světa. Průměrná cena plavby po Středomoří podle asociace činí 18.000 korun na osobu s vlastní dopravou do přístavu, jako Janov či Benátky. Cena v Karibiku je 40.000 korun včetně letenky. Ceny plaveb podle Jelínkové v minulých letech klesaly, v posledních dvou letech se ustálily. Podle Diamond Travel roste zájem také o místa jako jsou Aljaška, Jižní Amerika nebo Havaj. Na 60 procent klientů dává přednost dovolené bez delegáta, hlavně ve Středomoří. V Karibiku však drtivá většina cestuje pouze s delegátem. Nejmovitější klienti preferují spíše kratší exkluzivní plavby. Podle cestovní kanceláře Privileq mají zájem například o soukromou plavbu kolem Malediv. Jednodenní pronájem jachty s kompletním personálem přijde na zhruba 150.000 korun. „Na podobnou částku vyjde i plavba na Galapágy. Na lodi pro maximálně 50 cestujících zažívají klienti mimořádný luxus a vybírají si z nabídky privátních výletů za tamními přírodními krásami. Cena palubního lístku se pohybuje v řádu stovek tisíc korun,“ dodal mluvčí Privileq Jan Osúch.

Zdroj: ČTK

 

Pokud chcete prožít nezapomenutelnou plavbu ve Středozemí nebo Karibiku, stačí navštívit naši stránku dovolená na lodi a vybrat si ze skvělé nabídky plaveb za nejlepší ceny od prověřených CK! Můžete také volat na bezplatné číslo 800 872 835 a my Vám vybereme plavbu přesně podle vašich představ!

 

 

 

 

 

 

 

 

další
 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje